Professionele huidverzorging op maat.

vh-huidverbetering

Huidverbetering

Huidverbetering behoort tot de specialiteit van Patty Temmink Huidverzorging. U kunt bij ons o.a. terecht voor Micro Needling,  Medische microderm en IPL lichttherapie.

Micro Needling

Micro-needling is een behoedzame, niet-invasieve anti-aging behandeling. Na een intensieve voorbereiding van de huid wordt er met steriel verpakte, flexibele naaldplaten gewerkt. De fijne naalden perforeren doelgericht, kort en gelijkmatig de bovenste huidlaag en zorgen voor een optimale opname van de substantie. Geselecteerde werkstoffen kunnen precies daar in de huid worden ingebracht, waar ze optimale resultaten bereiken.

Tegelijkertijd worden door de niet-invasieve perforatie van de bovenste huidlaag alle huidfuncties geactiveerd, de doorbloeding wordt verhoogd en de natuurlijke huidregeneratie wordt gestimuleerd.

Wanneer Micro Needling toepassen?

Micro Needling is veelzijdig toe te passen en geschikt bij de volgende huid indicaties:

 • door de leeftijd of UV veroorzaakt huidbeschadigingen, zoals rimpels, verlies aan elasticiteit, verminderde stevigheid van huid
 • vaal, mat onregelmatig huidbeeld
 • aanwezigheid van grove poriën

Hoe reageert de huid op een Micro Needling behandeling?

De huid reageert onmiddellijk op de Micro Needling behandeling met een matige tot intensieve roodkleuring, zoals bij een zonnebrand. Ook is een branderig gevoel en een lichte zwelling een heel normale resp. zelfs gewenste reactie van de huid, die uiterlijk na 1 -2 dagen vermindert.

Nadat de roodkleuring is verminderd, kan in afzonderlijke gevallen bij bijzonder intensief bewerkte huiddelen een lichte kortst ontstaan. Ook dit is een absoluut gewilde en ingecalculeerde reactie van de huid. De intensiteit van de behandeling wordt voor dat wij starten uitgebreid met u besproken.

Waar moet u op letten na de behandeling?

De huid heeft na de behandeling 2 – 3 dagen om te regenereren. Probeer na de behandeling extra prikkels te vermijden, zoals:

 • zon / zonnebank
 • sterk transpireren (sauna)
 • zwembad
 • abrasieve of chemische peelings van de huid
 • ontharing op de behandelde plaatsen
 • zelfbruiner

Wij adviseren u tijdens een kuur om overdag een zonbescherming te gebruiken. Bijvoorbeeld Doctor Babor Derma Cellular Skin Protecting Balm SPF 50. Ook na de kuur moet er overdag nog tot 2 – 3 weken een zonbescherming worden aangebracht. Tijdens de kuur adviseren we voor de dag van en de dag na de behandeling het Doctor Babor Derma Cellular Ultimate Calming Serum. Dit na behoefte aanbrengen.

Het mooiste resultaat ontstaat in kuurverband.

Medische microderm

Microderm, de afkorting die de specialisten gebruiken voor microdermabrasie, is een veilige, niet-chirurgische huidoppervlak vernieuwende behandeling. De medische microderm wordt uitgevoerd onder supervisie van een gecertificeerde professional. Microderm kan ingezet worden bij veel soorten huidproblemen.  

Hoe werkt Medische microderm?

Met behulp van een gecontroleerde stroom fijne kristallen van medische kwaliteit wordt de bovenste ‘dode’ laag van uw huid verwijderd. De nieuwe ‘levende’ huid die daaronder tevoorschijn komt, is zacht, glad en gezond. Deze huidlaag is in staat om voedingsstoffen gemakkelijk op te nemen.   

Hoe ziet een Medische microdermbehandeling eruit?

De specialist gaat met een aan de DERMA GENESIS® Microderm-machine verbonden handstuk twee tot drie keer over uw huid. De kristallenstroom verwijdert hierbij gelijkmatig de ‘aangetaste’ huidlaag. 

Zijn er complicaties en is het pijnlijk?

Derma Genesis Medische Microderm heeft zich ontwikkeld tot een onmisbaar onderdeel van de moderne huidverzorging. De procedure is snel, pijnloos en het resultaat is verbluffend. De behandeling wordt met de grootst mogelijke zorg in een veilige en hygiënische omgeving uitgevoerd door deskundig personeel.  

Welk resultaat kan ik verwachten van een Medische microdermbehandeling?

Er zijn veel systemen van dergelijke microdermabrasie technieken op de markt. In ons instituut hebben wij gekozen voor de absolute marktleider als het gaat om de meest effectieve en veilige behandeling. Ruim tien jaar ervaring met Medische Microderm resulteert bovendien in een garantie voor de hoogste kwaliteit, hygiëne en veiligheid. U zult hierdoor direct resultaat zien na de behandeling. Afhankelijk van het te behandelen huidoppervlak kan het noodzakelijk zijn om de behandeling te herhalen.   

Waarom DERMA GENESIS?

Er zijn veel systemen van dergelijke microdermabrasie technieken op de markt. In ons instituut hebben wij gekozen voor de absolute marktleider als het gaat om de meest effectieve behandeling. Ruim tien jaar ervaring met Medische Microderm resulteert bovendien in een garantie voor de hoogste kwaliteit, hygiëne en veiligheid.

IPL Lichttherapie

ChromoliteTM is een Intense Pulsed Light-systeem (IPL). Deze technologie is gebaseerd op licht en wordt ingezet bij de behandeling van ongewenste haargroei, acne en huidverbetering in het algemeen zoals de bestrijding van pigmentvlekken, roodheid, fijne lijntjes en rimpels en ontsierende adertjes.

Huidverbetering

Photo rejuvenation is de term die wordt gebruikt voor huidverbetering/huidverjonging in het algemeen en de aanpak van pigmentvlekken, roodheid, fijne lijntjes/rimpels en ontsierende rode adertjes. Bij de lichtere huidtypen wordt een combinatie van geel en rood licht gebruikt. Het gele licht zorgt ervoor dat de bloedvaatjes in de huid dunner worden. Het rode licht vermindert ongewenste pigmentatie en stimuleert de aanmaak van collageen. 

De volgende huidproblemen zijn effectief met IPL te behandelen:

 • Roodheid
 • Couperose (verwijde haarvaatjes)
 • Rosacea (ontstoken haarvaatjes)
 • Acne
 • Pigment
 • Rimpels
 • Huidverslapping

De nieuwste ontwikkeling op het gebied van IPL is huidverjonging. Hierbij wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd, wat een betere conditie van het bindweefsel tot gevolg heeft. De huid ziet er frisser en jeugdiger uit en functioneert beter, waardoor huidveroudering wordt tegengegaan en beperkt.