Professionele huidverzorging op maat.

vh-duurzaam-ontharen

Duurzaam ontharen

Met IPL en elektrisch ontharen hoef je bijna niet meer te scheren, harsen of epileren. Na de behandelingen blijven de haartjes voor een lange tijd weg. Deze duurzame ontharing is heel geschikt voor mensen met een lichte huid en wat donkerder of goed zichtbaar haar.

IPL: de definitieve oplossing voor ongewenste haargroei!

Storende, overtollige haargroei in het gezicht, in de oksels, bij de bikinizone, op de benen, op de borst of op de rug kunnen vaak voor lichamelijke en psychische overlast zorgen. Harsbehandelingen,  epileren en scheren zijn slechts kortetermijnoplossingen.

Het grootste gedeelte van uw lichaams- en gezichtsharen is fijn en heeft weinig kleur, waardoor u er niet zoveel last van zult ondervinden. Hinderlijker wordt het als de haren donkerder en dikker zijn en zichtbaar zijn op plaatsen waar u dat liever niet heeft. Heeft u genoeg van de nooit afdoende methodes zoals scheren, harsen of epileren, dan is Intense Pulse Light (IPL) dé oplossing voor u.

Snel, vrijwel pijnloos, veilig, definitief … en betaalbaar!

Huidverzorgingssalon Patty Temmink is een van de weinige salons in Nederland die deze allernieuwste technologie toepast; een lichttherapie waarmee uw ongewenste haren op een snelle, pijnloze en absoluut veilige manier blíjvend worden verwijderd.

Het IPL-apparaat is geen laser, maar een flitslamp die lichtflitsen omzet in warmte. Deze warmte wordt via het pigment van het haar naar de haarwortels getransporteerd. Deze worden door de warmte vernietigd waardoor het haar niet meer kan teruggroeien.

Hoe worden de haren met IPL verwijderd?

Het IPL-apparaat produceert lichtenergie in één of enkele pulsen, die geabsorbeerd wordt door het pigment in het haarzakje. Dit duurt een fractie van een seconde, net lang genoeg om het haarzakje te vernietigen, maar kort genoeg om het omliggende weefsel te ontzien.

Hoe lang duurt een behandeling?

Afhankelijk van het te ontharen gebied varieert de behandeling van 10 minuten (bijvoorbeeld bij behandeling van de bovenlip) tot 1 uur (bij behandeling van onder- en bovenbenen).

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

In totaal heeft u gemiddeld zes tot acht behandelingen nodig om alle ongewenste haargroei definitief te verwijderen. De haarzakjes van de haren in de groeifase worden vernietigd en zijn daarna niet meer in staat om haren te produceren. Haarzakjes van haren die tijdens de behandeling in de overgangs- of rustfase zitten, kunnen niet worden vernietigd en zijn de volgende behandeling aan de beurt.

Na elke behandeling kunt u na ongeveer 15 dagen al goed resultaat zien; de haren die in de groeifase verkeerden zijn vernietigd. Deze haren vallen vanzelf uit en komen niet meer terug. Een behandeling wordt, afhankelijk van het te behandelen lichaamsdeel, om de vier tot acht weken herhaald.

Na een vrijblijvend adviesgesprek kan Patty Temmink Huidverzorging voor u een behandelprogramma samenstellen dat helemaal is afgestemd op uw huid- en haartype.

Wat mag ik verwachten?

Vrijwel alle lichaamsdelen kunnen met IPL worden behandeld. Wel is het zo dat blonde en grijze haren niet of moeilijk kunnen worden verwijderd, maar dit verschilt van persoon tot persoon.

Een te donkere huid is slechts matig geschikt om te behandelen. Bij mensen met een donkere huid kan het voorkomen dat er meer dan de gemiddelde zes tot acht behandelingen zullen moeten plaatsvinden, vanwege het feit dat de energie-uitstoot zal moeten worden aangepast om verbranding te voorkomen.

Slapende haarfollikels kunnen niet worden behandeld. Deze zijn bij iedereen aanwezig, maar komen slechts dan tot groei, wanneer zich hormonale veranderingen voordoen. Dit kan komen door bijvoorbeeld pilgebruik, medicatie en de overgang.

Wat te doen voor en na een behandeling?

Wanneer u een lichte huid heeft en donkere haren, verkrijgt u het beste resultaat. U wordt daarom verzocht om tijdens de behandelingen niet te zonnen of onder de zonnebank te gaan en geen zelfbruinende crème te gebruiken.

Ook wordt u verzocht om vanaf zes weken voor de eerste behandeling en tussen de behandelingen de haren alleen nog maar te scheren of te knippen.

De behandeling zelf is niet pijnlijk en door de huidvriendelijkheid van de IPL-onthaarmethode kunt u na de behandeling direct uw normale bezigheden hervatten.

De voordelen van IPL voor u op een rijtje:

  • Vrijwel pijnloos
  • Snel
  • Veilig
  • Betaalbaar
  • Definitief resultaat

Elektrisch ontharen

Elektrisch epileren

Naast IPL kunt u ook kiezen voor elektrisch epileren als duurzame vorm van ontharing. De kans op nagroei is hierbij heel klein.

Tijdens een behandeling wordt elk haartje afzonderlijk aangepakt. We plaatsen een naaldje in de haarfollikel, precies langs de haar. Hierdoor voelt u er bijna niets van en kunnen we behandelen direct bij de haarwortel. Deze wordt, door een klein stroomschokje van een paar tellen, vernietigd. Na een aantal behandelingen zal de haar niet meer teruggroeien.

Elektrisch epileren is geschikt bij veel witte of lichte haartjes, maar geeft ook een goed resultaat op een plek met slechts een paar donkere haren.